Demarinaiset palkitsi arkkipiispa Kari Mäkisen

Arkkipiispa Kari Mäkinen vastaanotti sunnuntaina SDP:n Naisliiton vuoden 2016 Risto Rohkea –tunnustuspalkinnon. Palkinnon luovutti Demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen. Risto Rohkea on Sosialidemokraattisten Naisten arvokkain miehelle osoitettava tunnustus.

Demarinaiset pitää erittäin ansiokkaina arkkipiispan kannanottoja yhteiskuntamme vähäosaisten hyväksi sekä oikeudenmukaisuuden edistämiseksi.

– Arkkipiispa Kari Mäkinen on antanut uskoa ihmisten väliselle rakkaudelle ja välittämiselle. Naisliitto on arkkipiispan kanssa samaa mieltä, että jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava ja sen eteen on tasa-arvotyössä toimittava. Haluamme erityisesti antaa tunnustuksen arkkipiispan rohkeudelle ottaa lukuisissa puheenvuoroissaan myönteistä kantaa vähemmistöjen ja maahanmuuttajien puolesta, totesi Demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen luovuttaessaan tunnustuksen.

Kunniataulun lisäksi hänelle annettiin perinteen mukaisesti vatupassi. – Sukupuolten tasapainoa hakien ja mitaten, elämän kaikilla tahoilla – vaaka olkoon tasan naisten ja miesten ja kaikkien ihmisten hyväksi, sanoi Tuppurainen ojentaessaan vatupassin.

Tunnustus luovutettiin arkkipiispa Kari Mäkiselle sunnutaina 20.3. Rantasipi Airport hotellissa Vantaalla.

1185397_10154060441218130_8260589361463820707_n

Risto Rohkea -tunnustus luovutettiin nyt 10. kerran. Risto Rohkea –tunnustus jaetaan vuosittain Riston päivän (15.3.) tienoilla tasa-arvo asioissa ansioituneelle miehelle.

Tunnustuksella palkitaan mies, joka on

• toiminut esimerkillisesti ja vakaumuksellisesti tasa-arvoisen, suvaitsevaisen ja moniäänisen yhteiskunnan hyväksi,

• osallistunut aktiivisesti kansalaisyhteiskunnan kehittämiseen tasa-arvoisemmaksi

• on henkilönä sosiaalinen, avoin ja ihmisyyttä arvostava.

Aiempia Risto Rohkea –tunnustuksen saajia ovat muun muassa olleet: (2010) tohtori Pentti Arajärvi, (2011) oikeusasiamies Jacob Söderman, (2011) valtiomies Paavo Lipponen, sekä (2013) rauhanaktivisti, kansanedustaja Ilkka Taipale, (2014) ulkoministeri Erkki Tuomioja. Viime vuonna (2015) Risto Rohkea –tunnuksen sai Oulun Ensi- ja turvakodin johtaja Timo Peltovuori.

Kommentit

  1. Tämä on järjetöntä. Te haluatte tuhota suomalaisuuden kokonaan. Tässä järkytyksen tilassa en jaksa vääntää mitään jargonia, mutta milloin olet Oulussa vapaassa keskustelussa?

Jätä kommentti