Bochumin malli käyttöön – Microsoftilta vastuuta alueesta ja ihmisistä

Olen syvästi pahoillani päivän irtisanomisuutisesta. Microsoft ajaa alas koko Oulun toimintonsa. Kokonaisen yksikön lakkauttaminen on Oulun kokemissa iskuissa omaa luokkaansa.

– Järkyttävä ja surullinen uutinen. Irtisanomiset koskettavat koko maassa 1100 suomalaista ja heidän perheitään. Lisäksi se on huono uutinen entisille vahvoille Nokia-paikkakunnille. Erityisesti Oulu jää vaikeaa asemaan, kun insinöörityö kokonaisuudessaan ajetaan alas.

Microsoftin on kannettava tilanteessa vastuunsa sekä työntekijöistä että menetyksiä kokevista paikkakunnista, etenkin Oulusta. Microsoft on aiemmin ilmaissut sitoutumisensa Suomeen.

– Saksan Bochumissa tehtaan lakkauttanut Nokia osallistui alueen elinkeinoelämän uudistamiseen kymmenillä miljoonilla euroilla. Vastaavaa vastuunkantoa edellytämme Microsoftilta. Sen ja valtion on luotava irtisanottaville ja alueille edellytyksiä uuteen työhön. Tarvitaan toivoa paremmasta.

Nokian suljettua tehtaan Saksassa yhtiö osallistui 20 miljoonalla ja tehtaasta saaduilla myyntituloilla Kasvua Bochumiin – ohjelmaan. Nordrhein-Westfalenin osavaltio tuki ohjelmaa niin ikään 20 miljoonalla eurolla.

Tiedote 17.7.2014

Kommentit

Jätä kommentti