Äidillistä ylpeyttä

Puoluekokouksen jälkeinen viikko käynnistyi eilen vauhdikkaissa merkeissä. Aamulla suuntasimme bussilla maakuntahallituksen väen kanssa kokoustamaan Oulaisiin. Jouduin jättämään iltapäivän yrittäjäseminaarin väliin, ja suuntaamaan bussilla takaisin Ouluun heti kokouksen jälkeen. Bussivuorolla ei kahden lyhyemmän pätkän matkaajan lisäksi ollut lisäkseni muita matkustajia. Kyseinen ELY-keskuksen tukema bussivuoro loppuu kuun vaihteessa, sen verran vähän matkustajia on ollut muutenkin. Matkan aikana olisi siis oikein hyvä mahdollisuus keskittyä puoluekokouksen ruuhkauttamaan sähköpostilaatikkoon.

Oulussa iltapäivän ohjelma oli hyvin tiivis. Suuntaisin bussista suoraan SDP:n senioreiden kevätkauden päättäjäisiin, jossa pohdiskelimme yhdessä tulevia muutoksia puolueen johdossa. Tunnelmat olivat odottavat, uutta suuntaa odotetaan ristiriitaisin tuntein.

Senioreiden mukavan seuran jälkeen pääsin palaamaan hetkeksi menneisyyteen. Kannaltani hyvin tärkeä ja elämäni suuntaa monin tavoin määrittänyt Kestävän kehityksen keskus järjesti lämminhenkisen avajaistapahtuman uusien tilojen kunniaksi. Muistelimme yhdessä menneitä, ja olin äidillisen ylpeä siitä, miten upeaan kukoistukseen ”lapseni” on noussut. Toiminta on vireää ja auttaa edelleen monia ihmisiä pääsemään kiinni työnsyrjään, ja sitä kautta yhteiskuntaan ja elämään. Kirjoitin Kestävän kehityksen keskuksen ja Yritetään yhdessä ry:n Sorvari-lehteen työn merkityksestä ja eduskunnan toimista, joilla on tehty työn – erityisesti osa-aikatyön – vastaanottamisesta entistä kannattavampaa.

Tästä se kaikki alkoi. Paperin lajittelua Kestävän kehityksen keskuksessa.

Illan ohjelmassa oli vielä Keskustan suuralueen viides katuturvallisuuskävely. Kävimme läpi mm. Kivisydän-projektin edistymistä, esteetöntä kulkua, remonttien aikatauluja.  Erityisesti osallistujia puhututtivat puistojen turvallisuus ja yleisö-wc:t sekä jalankulun ja pyöräilyn järjestäminen keskustan alueella. Näihin asioihin on onneksemme tulossa parannuksia ja erityisesti meitä ilhadutti tieto, että yhden katuturvallisuuskävelyn keskusteluista esille nousseet pyöräkaistat toteutetaan Hallituskadulle.

Turvallisuuskävelyn alkajaisiksi Keskustan kehittämisen projektipäällikkö Juha Isoherranen Oulun kaupungin katu- ja viherpalveluista selosti käynnissä olevaa työohjelmaa Katoppa-asukastuvalla.


Keskellä yhteistyöryhmän varapuheenjohtaja Jukka Lappalainen selostaa torin suunnitelmista.

Pääsimme myös vilkuttelemaan valvontakameroille. (Kaleva)

Kommentit

Jätä kommentti