Rohkeutta olla sinun puolellasi

Julkisen talouden tasapainosta on pidettävä huolta ja valtionvelkaa on pienennettävä määrätietoisesti. Sosialidemokraattien lääkkeenä on hakea kasvua ja työllisyyttä, se tapahtuu monilla keinoilla. Pitkällä aikavälillä se saavutetaan väestön terveydentilaa parantamalla ja kansantauteja ennaltaehkäisemällä.

♦️SDP haluaa tehdä oikeudenmukaisia sopeutustoimia, jonka vuoksi ensisijalla ovat verotuksen keinot ja verotuksen porsaanreikien tukkiminen.

Kansantaudit ovat lähes täysin ennaltaehkäistävissä, sillä riskiä nostavat tekijät ovat lähes samat kaikissa: tupakointi, runsas alkoholin käyttö, epäterveellinen ruokavalio, ylipaino, huonolaatuinen sisäilma, liikunnan puute.

♦️Ennaltaehkäisevät tekijät vaikuttavat yksilön valinnoilta, mutta todellisuudessa se ei ole näin. Yhteiskunta ohjaa ihmisten elintapoja ja voi tukea niitä. Tarkoituksena ei ole rajoittaa ihmisten elämää, vaan tarjota heille tukea, mikäli he haluavat kohentaa terveyttään, parantaa elämänlaatuaan ja lisätä laadukkaita elinvuosia. Emme pysty neljässä vuodessa korjaamaan kaikkia julkisen talouden ongelmia, siksi meidän pitää panostaa sellaisiin asioihin, jotka tuottavat tuloksia pidemmällä aikavälillä.

♦️Hyvinvointipysäkit ja kansallinen hyvinvointiohjelma ovat tulevaisuuteen katsova keino, koska tarvitsemme pysyviä, rakenteellisia muutoksia. Jo tehty soteuudistus mahdollistaa tällaiset tulevaisuusteot. Taloudellisesti kestävä kehitys syntyy ainoastaan panostamalla ihmisten hyvinvointiin, terveyteen ja toimintakykyyn muiden toimien ohessa. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen saralla on toteutettu monia määräaikaisia ennaltaehkäisyhankkeita, nyt on aika ottaa ennaltaehkäisy kaiken perusterveydenhuollon toiminnan pohjaksi.

Muun muassa ennaltaehkäisevän hoidon merkityksestä ja SDP:n hyvinvointiohjeomasta keskustelin tämän päivän tilaisuuksissa.

SDP:n puoluejohdon valtakunnallisena kiertuepäivänä vierailin Järvenpäässä, Tampereella ja Akaassa. Lämmin kiitos kaikille keskusteluista. Erityiskiitos vielä Ilmari Nurmiselle kahvitteluista ja onnistuneen tilaisuuden järjestämisestä. Pirkanmaan gallup-luvut näyttivät tänään erityisen hyviltä. Se kertoo siitä, että meillä sosialidemokraateilla on rohkeutta olla sinun puolellasi!

Kommentit

Jätä kommentti