Kunnioituksesta isänmaahan

06.12. 2016

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Kulunut vuosi on kasannut uhkia Suomelle. Olemme menestyneet oman työmme ansiosta, mutta myös sen ansioista, että maailma ympärillämme perustuu yhteistyölle. Suomi on vapain ja itsenäisin, kun saamme elää yhtenäisessä Euroopassa. Eurooppalaisen yhteistyön rapautuminen ei vaaranna vain talouttamme, vaan se vaarantaa myös turvallisuuttamme, itsenäisyyttämme. Suomi ei menesty keskenään kilpailevien suurvaltojen maailmassa.

Menestyksemme vaatii sisäistä yhtenäisyyttä. Meidän on tehtävä loppu vihapuheesta ja väkivallalla uhkaamisesta. Suomi on selvinnyt vaikeuksistaan yhteistyöllä.

Suomi sai 99-vuotispäivälahjakseen tietää, että olemme yhä kärkijoukossa koululaisten osaamista mittavassa Pisa-tutkimuksessa. Se on hyvä uutinen, sillä meidän todellinen rikkautemme ei ole luonnonvaroissa, vaan ihmisissä. Jatketaan tästä! Päästään oppimisessakin parempaan yhtenäisyyteen Suomen alueiden kesken, eri perhetaustoista lähtevien kesken, tyttöjen ja poikien kesken.

Osallistumme tänään Tasavallan Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle mieheni Pertin kanssa.

Pukuni on suunnitellut ja mittatilaustyönä toteuttanut Sinikka Nikander nyt jo kolmatta kertaa. Luotan Sinikan ainutlaatuiseen ammattitaitoon ja tyylitajuun. Olen antanut puvulle nimeksi I’m with her. Sen voi halutessaan tulkita vaikka arvostukseksi naisten osaamista kohtaan. Tutustu Sinikan työhön tästä.

Korut on Carina Blomqvistin Serafiina -sarjaa Lumoava -kokoelmasta. Olen kantanut Carinan upeita koruja Linnassa vuodesta 2014, jolloin oululainen kultaseppä Aki Keisu yhytti meidät. Carinasta lisää.
img_0083
Juhlailmeen ovat tänäkin vuonna loihtineet oululaisen Salon Virhon ammattilaiset: kampauksen teki taitava Katja Heikurainen ja juhlameikki on Hanna Saarisen kädenjälkeä.

Kuvat on ottanut oululainen Mia Kurvinen.

Lämmin kiitos kaikille, ja vielä kerran hyvää itsenäisyyspäivää!

Tags